So(n)čne zgodbe iz Bohinjskega ECO hotela

V Bohinju, na sončni strani Alp, je zadnjih nekaj let, preden je udarila t.i. Corona Covid-19, vsakoletno počitnikovanje prineslo precej preko pol milijona nočitev. V Bohinj ECO Hotelu smo k temu kolaču kot največji hotel v kraju prispevali skoraj 10 %.

Gostom že desetletje pomagamo (so)ustvarjati lepe spomine, med njimi tudi neponovljive, kot so: zaroka, poroka, prvi obisk Slovenije, ločitvena zabava, baby shower, neverjetno glasno veseljačenje med rjuhami, pa tudi kompliciran zlom obeh nog...

Bohinj+ECO+Hotel+-+Kongresna+dvorana+Bohinj.jpg

Bohinj ECO Hotel

Nova večnamenska kongresna dvorana Bohinj v Bohinj ECO Hotelu.

Ustvarjanju prijetnih spominov gostov v Bohinj ECO Hotelu največ gotovo doprinesejo naši čudoviti zaposleni. Iskrena prijaznost, topel pozdrav in korektni odnosi so tisto, kar našim gostom že od samega začetka prinaša zadovoljstvo, nam pa številne pohvale in tudi nagrade in priznanja. Najbolj ponosen sem zato na vse sodelavce, ki s svojim delom in trudom, na petek in svetek, na praznik ali ponoči - marljivo delajo in se prihodnje jutro, tudi sredi norišnice glavne sezone, vedno nasmejijo v pozdrav gostom.

Da bi se v teh neprijetnih časih, ko se številni turistični delavci sprašujemo o usodi turistične sezone in tudi obstoju podjetij ter s tem povezanimi delovnimi mesti, malce razvedrili, smo se na virtualnem prijateljskem sestanku pred časom pogovarjali tudi o številnih prijetnih (in manj prijetnih) spominih, ki so nam jih pričarali (najrazličnejši) gostje, pa tudi zaposleni.

Prvi sveženj takšnih takšnih, ki se nam zdijo prijazno zabavni in za katere upamo, da nam nihče ne bo zameril heca, danes predstavljamo v nadaljevanju…


WC Ščetka za stranišče v potovalko in na letalo

Zgodba ima že dolgo brado, a je vendarle tako fascinantno neverjetna, da jo velja predstaviti. Gosta sta bivala v eni izmed dražjih hotelskih sob. Njuna hotelska soba v Bohinju ima neverjetno lep razgled, saj se nahaja v 4. etaži hotela in gleda proti Julijskim Alpam, za katerimi sonce spokojno zahaja in s toplimi žarki boža zelene travnike okrog Bohinj ECO hotela. Gosta sta bila na nekaj dnevnem oddihu, in se na dan odhoda po zelo hitrem postopku zahvalila in poslovila.

Bohinj+ECO+Hotel+WC+scetka+ciscenje+stranisca.jpg

WC ščetka v potovalko

Nekaterim gostom je higiena stranišča pomembnejša od kmečke zdrave pameti.

Po ogledu sobe pa smo hitro doumeli zakaj, saj je zmanjkala zelo lična in precej draga WC ščetka priznanega proizvajalca. Iz stene je bila odvijačena konzola, kromana posodica in sama nerjaveča ščetka z zamenljivimi glavami za čiščenje WCja. Gospod jo je odnesel v svoji veliki potovalki s šestkrako zvezdo. Čeprav slovimo po čistoči in je Bohinj ECO hotel najboljše ocenjen prav na področju čistoče, tudi razmišljati ne želimo, kako je gospod “pripravil” ščetko s sobnega stranišča za dolgo pot z letalom nazaj domov.

Ogled hotela za poslovni dogodek z nepričakovanim ginekološkim pregledom

Za podjetja, ki poslovni dogodek v Bohinju organizirajo prvič, in ki seminar v Bohinj ECO Hotelu želijo kar se da odličen, velja, da si sprva ogledajo lokacijo. Ker imamo v Bohinj ECO Hotelu 10 različno velikih seminarskih in sejnih dvoran, se zlasti izven glavne turistične sezone, ko prednjačijo poslovni gostje, pogosto odvija več poslovnih dogodkov sočasno.

Bohinj+ECO+Hotel+ginekoloski+pregled.jpg

Ginekološki pregled

Ogled hotela za poslovni dogodek z nepričakovanim ginekološkim pregledom.

Prav na dan, ko je potekalo več dogodkov ob istem času, je bil napovedan tudi ogled oziroma t.i. site inspection za nov pomemben dogodek s predstavnikom naročnika. Ker je šlo za dogodek z veliko udeleženci, so želeli pogledali vse različno velike dvorane: kongresno dvorano Bohinj, sejne sobe, seminarske prostore in ostalo. Ker so bile vse dvorane zasedene z dogodkom, je organizator dovolil pokukati v kongresno dvorano, kjer je potekal poslovni dogodek s predstavitvijo ginekoloških pripomočkov s kamero v živo, na 3 metrskem zaslonu. Klient (dominanten predstavnik moškega spola) se tako podrobnega ogleda zagotovo ni nadejal, je pa termin za dogodek potrdil še isti dan.

Hotelska soba za dva, je dobra tudi za tri. Ponoči tudi več!

Seminar v Bohinju za veliko francosko poslovno skupino, mlajših udeležencev s področja filmske umetnosti, se je začel zelo radostno. Bohinjsko jezero je navdušilo goste, še bolj zadovoljni so bili z odlično kulinarično ponudbo, kjer jih je naš chef ves čas lepo razvajal: bohinjske domače jedi in lokalne bohinjske surovine pripravljene z ljubeznijo, od jutra do večera, vmes pa predavanja in sestanki ter delavnice.

Seks+v+Bohinj+ECO+Hotelu.jpg

Zabavni večeri

Po napornem delovnem dnevu, ko so udeleženci omamljeni od lepot Bohinjskega jezera in dobrot Bohinja ter vrhunskih slovenskih vin, pade mrak in nastopi večer …

Gostje se niso navduševali le nad izvrstno ponudbo Bohinj ECO Hotela in čudovito neokrnjeno naravo Bohinja. Bohinjsko jezero, ki so si ga ogledali že prvi dan prihoda, jih je po obilni večerji z odlično vinsko spremljamo tako zmehčalo, da so svoji kreativni naravi in narodno pregovorni romantiki prepustili (povsem) prosto pot.

Sobaricam prihodnje jutro ni šlo v račun, kako je mogoče, da je ob 80 plačanih sobah le 32 dejansko uporabljenih. Ko pa smo na zajtrku oni dan (in vse štiri prihodnje) opazovali radostne obraze, nežne dotike, osnovnošolska kolenčkanja pod mizo in nasmihanja med udeleženci, je bil recept za tako uspešen poslovni dogodek očiten. Oddelek gospodinjstva pa je dosegal še bolj vrhunske rezultate operativne produktivnosti. Slava Francozom!

Pomembna lekcija: telefon vselej s sabo na stranišče!

V izobilju jedače in pijače tu in tam koga malček zanese. Pogosteje so to dogaja gostom, katerih račun za pijačo plača podjetje (ali pa žena). Gost se je po službeni zabavi, ki jo je po uradnem delu nadaljeval še v krogu bližnjih sodelavcev pozno v noč, podkrepljen s tem in onim - malce izgubil. Nastopila je huda naravna sila, tista, ki ji ni moč ubežati. Taval je po hotelu, iskal svojo sobo, a je ni našel. Dezorientiran tudi ni našel nobenega izmed ducatov javnih stranišč v objektu in naposled sladoledni venček odložil na zasilnem - požarnem stopnišču, hkrati pa mu je iz žepa padel mobilni telefon.

Drek+na+tleh.jpg

Telefon obvezen

Praksa kaže, da se na stranišču lahko pripeti marsikaj, telefon pa lahko reši tudi marsikateri zaplet…

Naslednje jutro, ko je sobarica urejala hodnik, jo je zmotil neprestani zvok zvonjenja telefona, in po nekaj časa se je odločila, da zvoku telefona sledi. Prav gotovo ni pričakovala, da bo poleg telefona deležna še dodatnega dehtečega presenečenja. Na koncu je bil navdušen tudi gost, ki je vendarle dobil nazaj svoj mobilni telefon, ki ga je že več ur panično iskal. Konec dober, vse dobro?

“Manjka 94.500 EUR. Želim lep dan!”

Recepija Bohinj ECO Hotela deluje 24 ur, tako da je na recepciji ves čas prisotna oseba. Zaposleni v recepciji morajo poleg dela z gosti, odgovarjanja na klice, vprašanja in pregledovanje rezervacij v sistemu ter pripravo na prihode in odhode gostov, skratka med številnimi drugimi recepcijskimi opravili ob koncu izmene predati tudi zaključek blagajne in navodila za tisto osebo, ki ga na izmeni nasledi. Nekega jutra je zaposlena oseba v recepciji, v svoji simpatično sproščeni maniri za naslednika v dnevnik na post-it listek skrajno neobremenjeno zapisala sporočilo, “Manjka 94.500,00 EUR. Želim lep dan!”

K sreči je šlo le za napako v računalniškem sistemu pri knjiženju in smo si vsi skupaj lahko zelo oddahnili.

Zmanjkal+denar+v+recepciji.jpg

Kje je 94.500 EUR?

Nekega jutra je zaposlena oseba v recepciji, v svoji simpatično sproščeni maniri za naslednika v dnevnik na post-it listek skrajno neobremenjeno zapisala sporočilo …

Previous
Previous

Hotel za žuželke Air Bee’n’Bee

Next
Next

Turistični boni, Bohinj in nepozabna doživetja